Senast nytt

Erki krävde senaste nytt, haha. Jag antar att det är min lillebror.

Ännu är det ingen fara på taket här. Värkarna drog igång exakt 24 timmar efter vattnet gick. Samma sak här. Vaknade av värkar och lunkade omkring i lägenheten, ställde mig i samma position i köket som när vattnet gick och sneglade upp på klockan. 02.15. Sen dess har jag haft värkar till och från. Ibland med 3 minuters mellanrum, ibland med en timmes.

Nu klockan 11 ska vi iväg och göra ny ctg så vi får se vad den visar då. Ctg mäter sammandragningar och bebisens hjärtljud och rörelser för er som inte vet. Får ligga med den i 30-40 minuter runt magen och mäta allt som händer.

Jeppjepp, det är väl ungefär det. För er som inte vet hur riktiga värkar känns, så ska ni vara glada, för jag kommer fan ha men för livet. Vill inte ens veta hur det känns sen när det verkligen drar igång och sen när ungen ska ut också :)

Nu tror jag Patte börjar bli nervös också. Han springer och packar sin egna bb-väska och pratar oavbrutet, hoho. Ska fara till mamma och hämta en riskudde nu, min värmedyna är för osmidig känner jag. Tudels.

Blubb

Nä här blir det ju inga barn gjorda.
Jag vaknade ju av vattenavgång och sammandragningar, är det inte meningen att det ska fortsätta då så bebis kommer ut någon gång? Här har det stannat av helt och det enda som kommer ut är fostervatten, till förbannelse. Har hört att man har ca 0,5-1,5 liter fostervatten. Jag kan meddela att allt det har kommit ut och mer där till. Det produceras ju nytt vatten hela tiden så jag antar att jag kommer läka tills bebis bestämmer sig för att titta ut. Så det är bara att knipa ihop :)

Ska snart åka in till Kalix sjukhus och kolla läget där nere. Dom måste ju konstatera att det är fostervatten och ingenting annat, sen sätter dom väl ctg och kollar så att bebisen inte är stressad eller så. Det är då ovanligt lugnt där inne idag. Kanske för att det inte finns lika mycket vatten att plaska i längre..

Så nu vet ni det också.. Ingen bebis ännu. Jag har äntligen klivit upp ur sängen och försöker dansa ut ungen, utan resultat. Patte har varit och köpt nybakat bröd och sånt så jag har gottat i det hela morgonen. Nu är han och fixar nåt annat jox, men när han kommer hem så ska vi fara ut en sväng. Känner att jag måste röra på mig för att få igång bebis.

Har haft jättelite värkar till och från, men absolut ingenting utöver det vanliga. Är beredd på låååånga dagar nu tills bebis bestämmer sig för att lämna tryggheten och värmen där inne :)

Bebis? :)

Klockan 2 inatt började det hända grejer. Just nu har det nog stannat av men eftersom att vattnet har gått så är nog bebis här inom 3 dagar. Skriver det främst för att jag vet att farmor och farfar (och de flesta andra i släkten) håller koll på den här bloggen :) Så nu vet ni det. Kommer alltså inte svara i telefonen men jag lovar att hålla er uppdaterade på ett eller annat sätt :)
Det är ju besöksförbud på sunderbyn nu, och kommer vara det på kamomillstigen första tiden också :)

Har iallafall fått sova en timme nu på morgon och nu ska jag försöka få i mig mat så jag har krafter till vad som komma skall. Just nu är jag mest bara trött och sliten och orkar ingenting.

Patte tar med datorn så han kan ladda sin telefon, och finns det internet där så uppdaterar jag er genom bloggen. Jag blir bara irriterad av telefonen :)

Final Countdown

Nu är vi nere på en-siffrigt. Bara 9 dagar kvar till BF. Det innebär att senast om 23 dagar är bebis här. Man går max 14 dagar över tiden innan man blir igångsatt, men det hoppas jag slippa.
Däremot har jag så mycket inplanerat för nästa vecka så h*n får nog stanna sina 9 dagar iallafall.

Hur firar vi det då? En tripp till backen i solen, och sen lunch hos mormor och morfar. Tudels.

behind blue eyes

Har just kommit hem från backen. Jag och Patrik gick dit och skulle kolla på "uppvisningen" som skulle börja 11. Vi satt bänkade från 11 tills nu, de 4 "coacherna" hoppade 2 gånger var och ramlade lika många. De ~10åriga pojkarna hoppade, snurrade runt, gjorde volter, och landade på fötterna.
Jag vet inte varför jag utsätter mig för tortyren att fara till backen och se när andra åker, när jag vet att jag själv inte kan åka. Patte blev sur på mig för att jag tittade lite extra mycket på snowboardpojkarna, haha. Han protesterade och påstod att alla som åker snowboard är gay och han ska börja åka slalom nästa år.

Igår for jag och Sara och köpte gofika och for till backen och satt oss. Det hettade på kinderna och bröstet hela kvällen sen, så solen måste ha gjort sitt. Idag var solen bakom molnen hela tiden så jag ides inte stanna kvar där när killarna for och åkte skoter.

Nu ska jag göra mig någon lunch och tortera mig ännu mer genom att titta på snowboardklipp. Gud vad jag vill vara i backen och vilda i hoppen och skogarna. Min lilla trickbräda är perfekt att ha i kalixbacken när man far runt på egenrisk, men jag vill ändå ha en ny, större som man kan ha om man ska till dundret eller liknande. Synd bara att min rygg hatar alla andra brädor än den jag har.


Patte tog på sig farsans snygga norge-overall här om dagen, och byggde en snökoja åt Ida :)

naaag naaag naaag

Gud vilken skitdag det varit idag. Igen. Jag är såååååååååå trött hela tiden och orkar ingenting alls egentligen.
Efter BM och kalas hos världens bästa farmor och farfar så mellanlandade jag hos pappa, medans patte skulle tatuera. Då var klockan strax efter 2. Nu är klockan 7 och han är inte ens nästan färdig. Det innebär att jag varken hinner handla, hälsa på hos mamma, baka eller äta middag idag. Just great.
Nu är det ju inte så att det är Pattes ansvar men eftersom att jag är ordinerad 100% vila och får absolut inte gå mer än nödvändigt (till toaletten, köksbordet osv) pågrund av min havandeskapsförgiftning, så har ju han faktiskt också ett finger med i spelet :) Dessutom har han pappas bil så pappa kan ju inte heller skjutsa mig härifrån.

Jag skulle kunna gnälla i en vecka till, men jag orkar inte. Jag är skithungrig och här finns det inget ätbart och jag vill inte ens gå till köket för jag är så arg på pappa så jag skulle mest troligt flippa bara av att se han, och det är ju inte heller bra för bebis.

I övrigt är det bra :) Börjar redan få separationsångest från min mage. Även om den är tung och osmidig så har det ju varit en del av mig i snart 9 månader. Men jag får ju ha min bebis utanför magen iallafall och det längtar jag enormt mycket efter :) Dessutom är Patte underbar med Ida så jag längtar ihjäl mig efter att se han med våran egna lilla bebis


Kaggen här om dagen