Sjukstuga

Jag och Ida ligger ännu hemma i pyjamas och försöker göra så lite som möjligt. Farmor och farfar har varit hit med den andra säcken (!!) mandariner på 2 dagar nu. Bra meducin tycker Ida.
Ska snart koka ihop någon middag åt damen, jag själv har ingen vidare matlust. Jag är hungrig som en gnu fast jag har sån jädrans "mensvärk" och såna sammandragningar att jag inte skulle klara av att äta nu. Nåja, förvärkar är väl ett tecken på att bebis är lika less som jag, och förbereder sig för utkomst om några veckor :)

Patte försöker dagligen klämma in kommentarer om att jag iallafall kan duscha då och då, eller borsta håret, eller ta på mig anständiga kläder. Han tror att jag kommer vara någon hippiemorsa med rött hår, lugg och snygga kläder. Hell no. Jag är redan helt slutkörd och jag tror inte det kommer bli bättre.

Fast lugg ska han faktiskt få klippa på mig ikväll, om han nu behagar att komma hit någongång. Han ska nämligen tatuera ikväll och det tar alltid en jävla tid :) Tur jag inte är där och hör oljudet iaf, vet inte varför jag mår så dåligt av det..

Nåja, ska gå till pappas säng och kramas med mina 2 favoriter :) Även om den ena är mer inbakad än den andra..


Såhär fet är jag idag faktiskt. Kolla bara min hand t.ex. Jag samlar vätska som en kamel. Cheeeses..

Ush

Det ena aset är värre än det andra.

Nuff said.

Pappa gör affärer

Inatt har jag sovit hos pappa. Patte for och drack igår den lilla korven, och jag ville inte sova ensam i lägenheten.
Jag vaknade vid 5 av att bebis tryckte på, ja det kändes verkligen som att h*n ville ut. Låg vaken och försökte andas bort det onda i en timme ungefär, sen slutade det och jag somnade om till 9 då väckaren ringde.
Pappa ska nämligen sälja vårat nytillskott - våfflan. Våfflan är alltså en svart volvo som jag fick av honom, så jag skulle bli motiverad till att ta körkort, men det blev jag aldrig. Istället har det varit patte som har kört den, och nu har den racklat så mycket så han säljer skiten. Eller han byter den snarare, mot en likadan Våffla, fast en vit och lite nyare. Han skulle få lägga ca 5000 kr mellan men eftersom att våran söta mondeo står, död, på gården så sa han att gubben kunde få den istället. Gubben gillade nämligen skrotbilar.

Det innebär alltså att pappa byter bort två skrotiga bilar, mot en skrotig bil. Han är bra på det där med affärer.
Vad jag har med den här affären att göra, är att både våfflan och forden är fulla av mina saker. Ja jag vet inte hur jag har lyckats samla på mig så mycket grejer i dom där bilarna, men det måste tömmas iallafall. Sen var jag tvungen att gå till lägenheten och hämta reservnycklarna till båda bilarna, som Patrik hade lagt beslag på.

Jag passade på att ta med fia och gå med henne på spåret så hon fick leka av sig. Men tji fick jag, bebis tyckte inte alls det var lika kul och fortsatte borra ner skallen i mitt bäcken. Jag tänker inte ens försöka mig på att förklara vilken obehaglig känsla det är, men jag kan säga att man blir kissnödig.. akut. Det var en jobbig promenad hem ska jag säga.


Nu ska jag äta frukost och sen när patrik behagar höra av sig
ska jag hem. Han ska nämligen klippa lugg på mig.
Spontant börjar jag sakna mitt mörka hår litegrann. Det där mörkbruna, inte svarta. Hmm.. vi får se.

Gravid eller klimakeriet?

Igår drabbades jag än en gång av överhettning. Det tycks komma varje gång jag lägger mig i sängen och ska sova (eller varje morgon jag stiger upp eller varje grej jag gör).
Det måste finnas flera olika sätt att vara varm på, för när det här kommer och smyger på kvällarna finns det ingen återvändo.

Jag blir skitsur, flåsig, varm och får panik. Patte vill alltid kramas när vi ska sova, men det kan han glömma. Han får inte röra mig, och absolut inte ha en arm över mig för då får jag panik och börjar sprattla runt i sängen. Numera får han heller inte ligga för nära mig, för då blir det en backe i sängen och jag får kämpa med att inte rulla bakåt.

Vanligtvis brukar jag kunna koppla bort dom här värmesvallningarna, men inte numera. Jag klär av mig, sparkar bort täcken, puttar bort patrik, går ut på balkongen, dricker vatten och så vidare. Det enda som hjälper ett tag är att jag spolar upp iskallt vatten i badkaret som jag lägger mig i tills vattnet blivit varmt, av mig, sen går jag och lägger mig i sängen när jag fortfarande är blöt.

Det är ju underbart att en 20åring inte kan leva normalt pågrund av värme mitt i vintern, haha.

Jag trodde ju såklart att det är nåt fel på mig och har googlat. Tydligen är det helt normalt att vara äckligt varm hela tiden när man är gravid, speciellt såhär på slutet. I somras när jag var nygravid så frös jag ju konstant.

Patte blir dock skitsur för att barnet kommer förfrysa i mina isbad och näckningar på balkongen. Men jag lovar att med den kroppstemperatur jag har så kokar fostervattnet där inne. Jag får inte låsa dörren när jag går in på toaletten, jag får inte gå ut utan att han kontrollerat att jag har tillräckligt varma kläder och jag får absolut inte ligga så att magen på något sätt trycker mot något. Han är ju som söt :)

Nu har jag ju fördrivit lite tid iallafall. Ska gå ut till bussen som ska ta mig till barnmorskan, sen ska jag vara sådär jobbigt vuxen hela dagen och fixa massa viktiga och tråkiga saker. Hmf..

Jag har iallafall bjudit in mig på middag hos mormor och morfar idag. Hemmagjord palt står på menyn.. mmmm..


Otroligt suddig bild på lillkaggen..

JA

Jag blev akut sugen på mackor i press och oboy. Till saken hör att jag hatar oboy och att jag inte kunnat äta "rostmackor" sen jag blev gravid, utan att spy.
Är det här vändningen?

Nåja, nu ska jag bara smöra lite för karln så han verkställer..

Trots att jag nyss la mig i badkaret fullt med iskallt vatten, för att jag höll på att flyta bort, så är jag äckligt sugen på att fara utomlands.


Babypie


Jag har svårt att se att jag någonsin kommer kunna älska någon mer än dig

mööpmööp

Idag ska jag ta mig ner på stan för att fika med Sara Andersson. Om ni bara visste vilken kraftansträngning det är att ens umgås med någon nu för tiden, oavsett om det är på stan eller hemma. Det är jobbigt att sitta, det är jobbigt att stå, det är jobbigt att gå, det är jobbigt att andas, det är jobbigt att prata, det är jobbigt att lyssna på någon annan när man bara kan tänka på sin lilla bebis i magen.

Allt handlar ju om bebis nu och jag är bara glad att mina kompisar är så brydda och nyfikna och vill veta saker. Har ju hört så mycket om att alla drar sig undan när man blir gravid, men för mig är det nästan tvärtom :)

Nä, om man skulle snöra på sig ansiktet. Jag längtar redan efter köttsoppan som står i kylen och väntar på att bli uppäten. Pattes mamma bjöd på det igår men det visste ju inte jag så jag bokade tvättstuga, och eftersom att jag inte har tvättat sen i november så behövdes det verkligen. Tur att hon skickade hem en låda iallafall :)

Nu står iallafall vagnen här i vardagsrummet, skötbordet är uppmonterat i badrummet, kläderna är tvättade och ihopvikta i en alldeles egen låda i garderoben. Nu är det bara Pattes tur att göra det han ska, nämligen försöka fixa fram spjälsängen och bilbarnstolen, men tydligen är det hemskt jobbigt att skriva ett sms :) Hihi. Han tycker inte att det är så bråttom, och att jag ska lugna ner mig, men jag är alldeles för ivrig. Jag vill ha en säng att bädda och fixa med, och jag vill vara klar med allt så jag slipper tänka på det ifall bebis vill titta ut tidigare. Nu är det ju faktiskt bara 9 veckor kvar. 9 veckor är 2 månader och 1 vecka. Det går fort.

Tudels.


Såhär ser jag ut mest hela tiden nu mera..

Beach 2010



Farfar är söt :)

Jag och vovven tog en promenad till farmor och farfar idag i -20 grader. Det var uppfriskande.
Inte nog med att hunden slet av mig både arm, nacke och mage så drog hon även omkull mig i en snöhög. Jag skrattade bara för att det var så pinsamt, tills jag insåg att mina skor var fulla av snö och jag höll på att frysa ihjäl.
Nåja, tur att hon lyder bättre utan koppel. Det var bara att släppa lös henne och hoppas att vi inte skulle få möte.

Farmor förbjöd mig att gå hem när det var dags för det så hon skulle skjutsa. Farfar ville stanna hemma, men det tyckte inte hon.

Farfar - Men nog kan jag vara hemma själv
Farmor - Nä sluta svamla, kom nu
Farfar - Jag tänker inte ta självmord
Farmor - Men vad säger du?
Farfar - Jag säger att du inte behöver oroa dig för att jag hänger i taket när du kommer hem

Farmor övertalar farfar.

Farfar - Ja fyfan, nu är mina vackra dagar i livet förbi. Nu är jag bara gammal, ful och black.

:)

Hon svängde iaf förbi GKs så jag fick mig en marabou digestive, annars var det ju onödigt att jag ens tog en promenad.

Nu ska jag vänta på att Patrik vaknar till liv så vi kan fara och handla och sånt där. Farmor har även bett mig beställa våran barnvagn nu, för hon ska betala. men det kan jag inte göra förens patte kommer hit och väljer vilken han tycker är snyggast :) Har nämligen sovit hos min far inatt. Tanken var att jag skulle gå hit och hälsa på igår, sen seglade klockan iväg och jag somnade före 10.


Ska vi? Nåja, om ett år ungefär :)

Final countdown


Här var jag i v.13 eller nåt sånt och tyckte att magen var så stor..

Nu är jag snart i v.30 och ångrar allt jag någonsin gnällt på tidigare



80 dagar kvar.

1 januari

Gud vad jag stinker vitlök. Jag och Patte bjöd in oss på middag hos hans föräldrar idag. Fyfan vad gott. Jag älskar mat som inte börjar på spagetti/makaroner och... nånting, pulvermat eller pizza. Det är nämligen det jag och Patrik lever på.

Förrätt var rostat bröd med räkor och någon smörja under, vet inte vad det var riktigt, men gott var det.
Sen åt vi grillad älgfilé med såna där småa goda,söta och mjuka potatisar i ugnen, pasta"sallad" med massa vitlök, fetaost- och creme fraisesås och massa annat gott. Jag åt nästan ihjäl mig och nu ångrar jag lite att jag tackade nej till matlådan hon erbjöd mig :)

Sen åt jag pannacotta för första gången i mitt liv, med färska, osvenska jordgubbar.. mmmmmmmmmm...

Sen kom verkligheten i kapp och det var dags för jobb. Satt på enen och hade fika. Jennifer kom över från korttids så det var trevligt :) Däremot missade hon 12slaget eftersom att hon skulle springa över till korttids och kolla så att allt stod rätt till, men det gjorde det tydligen inte..

Nåja, det redde upp sig och hon kom hit och hämtade nå papper och hade rökpaus. Sen följde jag med henne till korttids och kollade läget. Ska bara gå en snabbrond, skala potatis och sånt där och sen ska jag gå dit igen. Mycket trevligare att jobba när det är någon man känner i närheten :) Har iallafall ångrat mig om att söka nattjobb på korttids. Fasen vad läskigt ställe.

Det är inte alls dumt att jobba på nyår känner jag nu. Bob marley och jag har det ganska bra här i fotöljen :) Inte ens tröttheten har kommit ännu. Kanske att man skurar golven här så dom blir glada imorgon? Tänkte baka men det finns så jävla mycket fika här så jag skiter i det :)

Jahapp, ett långt och positivt inlägg, det är inte varje dag.

Tudels.